Afdrukken eigen stickers nog makkelijker!

Niets is leuker dan je Pictogenda of Pictogenda Kalender persoonlijk te maken, met eigen fotostickers of pictogramstickers. Heb je dit al geprobeerd, of zou je dat graag willen? Met een nieuwe update en een instructievideo die er binnenkort aankomt, wordt het afdrukken van jouw persoonlijke stickers een fluitje van een cent.

De benodigdheden zijn een set blanco pictogramstickers, een computer en een printer. De blanco pictogramstickers bestel je in de Pictogenda shopIn het pakketje van 10 of 25 vellen zitten ook voorbeeldvellen op gewoon papier, om te testen of je printerinstellingen goed staan. Deze voorbeeldvellen vind je ook in de Pictogenda Club. Op Pictoselector kun je kosteloos een programma downloaden waarmee je eigen foto’s kunt uploaden, of pictogrammen kunt selecteren uit een bibliotheek.

Nieuw: de verschuiffunctie!

Komen de foto’s of pictogrammen bij het printen net niet helemaal precies op de stickers? Gebruik dan de nieuwe verschuiffunctie van Pictoselector 😊, waarmee je het raster waar nodig millimeters naar links of rechts, boven of beneden kunt verschuiven. Zo krijg je snel een mooi resultaat! Heb je Pictoselector al op je computer staan? Accepteer dan de update.

voorbeeld pictoblad

Instructievideo op komst

Voel je jezelf een ‘digibeet’ of vraag je je af of het je gaat lukken eigen fotostickers te maken? Geen nood! Het Pictogenda Team heeft een instructievideo in de maak die komende maand beschikbaar komt. Aan de hand van deze video wordt het maken van je eigen stickers kinderspel. 😉

Met dank aan Pictoselector

Leuk om te weten: het programma Pictoselector is in 2009 opgezet door een vader van een destijds 7-jarige zoon met autisme, die veel baat had bij pictogrammen. Als softwaredeveloper zette hij Pictoselector op naast zijn werk, zodat iedereen over de hele wereld vrij toegankelijk gebruik kan maken van pictogrammen. Nieuwsgierig geworden naar deze meneer? Binnenkort kunnen jullie via een video-interview met hem kennismaken!