Site-navigatie

Leven met

Welkom op de site van de Pictogenda!

 

Vind je het lastig om met mensen om je heen te communiceren? Heb je moeite met lezen, schrijven en/of praten? Dan is de Pictogenda iets voor jou! 

Met behulp van de Pictogenda kun je makkelijk communiceren met mensen in je omgeving over alledaagse gebeurtenissen, activiteiten en afspraken. Je kunt veel beter duidelijk maken wat je bedoelt en je omgeving kan dat omgekeerd ook aan jou.
 

Beter tijdsbesef

Daarnaast zorgt de Pictogenda ervoor dat je een beter besef hebt van tijd. Je kunt opzoeken welke dag, week en maand het is en wat je allemaal moet doen. Je kunt ook vooruit plannen.

Zelfstandigheid

De Pictogenda helpt je een zelfstandiger leven te leiden. De agenda is een belangrijk houvast, omdat je er alle informatie over je dagelijks leven in vast kunt leggen en weer op kunt zoeken. Je hoeft dus minder vaak een beroep te doen op je omgeving.

 

 

 


Interview met de auteur van Pictogenda 

Je vindt hier het interview met de auteur van Pictogenda dat op 22 juni in de special ‘Leven met een handicap’ van de Telegraaf stond. (Klik op de afbeelding om deze te vergroten) 

 


Gebruikerservaring: Jelle praat over het weekend met zijn moeder mbv de Pictogenda

Dit filmpje laat zien hoe Jelle de Pictogenda gebruikt in zijn dagelijks leven. Hij praat, ondersteund door de Pictogenda en gebaren over het vakantieweekend dat hij samen met zijn ouders gaat beleven. Tijdens het praten leggen ze de informatie vast dmv de pictogramstickers, tekeningen en schrift. Zo kan Jelle zien wat hem te wachten staat, zich verheugen en invloed uitoefenen. Jelle kan zelf dit nu ook aan anderen laten zien en erover vertellen. Het is duidelijk dat zowel Jelle als zijn moeder van dit gesprek genieten.


Pictogenda App voor je iPad

Na het succes van de Pictogenda agenda met (sticker) pictogrammen heeft Pictogenda nu een App voor je ontwikkeld. Deze App is volledig gebaseerd op de Pictogenda. In deze App kan je eenvoudig met behulp van pictogrammen maar ook met eigen foto’s of afbeeldingen je afspraken en gebeurtenissen inplannen. De App maakt gebruik van dezelfde dagkleuren als de Pictogenda, hierdoor kan je beide agenda’s gemakkelijk naast elkaar gebruiken. Als je de iPad draait verandert de App van een week- naar een dagoverzicht.

De App biedt een aantal extra mogelijkheden ten opzichte van de Pictogenda: 

  • Je ontvangt een melding voor ieder agenda-item
  • Je kan zelf pictogrammen maken met behulp van de camerafunctie
  • Je kan bij ieder agenda-item een geluidsfragment opnemen
  • Je kan de Nederlandse en/of de Belgische feestdagen aan en of uitzetten
  • Je kan reeds ingevoerde agenda-items aanpassen en of verwijderen
  • Je kan gemakkelijk zien welke agenda-items geweest zijn
  • Je kan gemakkelijk navigeren naar een andere maand
  • Je kan gemakkelijk terug naar de dag van vandaag
  • Je begeleider of ouders kunnen diverse instellingen aan of uitzetten

Hoe werkt deze App?

De App kun je downloaden in de Apple store. Meteen na aankoop van de Pictogenda Compleet 2015 krijg je een activatiecode toegestuurd. Deze code kun je na het installeren van de App invoeren. Daarmee kun je de App tot het einde van 2015 gratis gebruiken. 

Als je de App hebt gedownload, zijn er enkele stappen die je moet volgen voordat je het kunt gebruiken. Wij hebben stap voor stap voor je uitgelegd hoe dat werkt. Deze uitleg lees je hier.

Vind je de App handig? Dan kan je er in 2016 voor kiezen om voor € 12,- een activatiecode te kopen. Hiermee kun je de app één jaar gebruiken. Meer informatie en activeren op www.bsl.nl/pictogenda/.