Blog over de Pictogenda

15 november 2017 - Moeder Jeannet en dochter Janna testen voor Lotje&co (een tijdschrift voor gezinnen met een zorgintensief kind) de Pictogenda en beschrijven in zes wekelijkse blogs hun ervaringen.

"Tip van Janna: ‘Plak in de week de plaatjes van bijzondere afspraken en de plaatjes van vaste afspraken in het algemene weekrooster’"

  • Benieuwd naar ‘aflevering 4’ Lees hier verder?
  • Lees hier aflevering 3 terug.
  • Lees hier aflevering 2 terug.
  • Lees hier aflevering 1 terug.

Dag van de Mantelzorg – Mantelzorger Nieske Wiltink wint Rituals-verwenpakket

‘Mijn gezin gaat superleuk met Hanneke om’

10 november – Achter onze ‘Pictogenda Club’ met gebruikers van een Pictogenda staan vele betrokken mantelzorgers. Nieske Wiltink is één van hen. Zij is mantelzorger voor haar gehandicapte zus Hanneke. Lees hier haar mooie verhaal, dat we belonen met een Rituals verwenpakket. Wil jij ook graag een verhaal delen over iemand uit onze Pictogenda Club? Mail ons via mijnverhaal@pictogenda.nl. De mooiste verhalen publiceren we via onze site met een link op Facebook. De inzenders van wie wij verhalen publiceren ontvangen een leuke attentie.

Lees verder

Winnaars Pictogenda Down+Up

3 november 2017 - Wat een mooie en leuke reacties hebben wij gekregen op de winactie uit de Down+Up! Daar zat ook onderstaande mail bij van juf Lisanne Voort van basisschool Eltheto uit Vriezenveen:

"In mijn groep 7 zit Nathan. Nathan heeft het syndroom van Down. Omdat hij al vanaf groep 1 bij ons op school zit en omdat dit enorm goed gaat zou hij wat mij betreft een Pictogenda moeten winnen. Nathan gaat 3 keer per week anderhalf uur naar zijn persoonlijke begeleidster en de rest van de week doet hij GEWOON MEE met ons in de klas. De kinderen zijn heel gek met hem en ik ook. Hoe leuk is het dat Nathan gewoon meedoet met de rest van de kinderen. Voor hem is het een meerwaarde, maar voor de klas ook!"

Lees verder

‘De Pictogenda gaat overal mee naar toe’

31 oktober 2017 - Aline gebruikt de Pictogenda voor haar dochter Tess

De PGB-begeleidster van Tess (9 jaar) won twee jaar geleden een Pictogenda Kalender, die Tess in gebruik mocht nemen. Moeder Aline zag het positieve effect van de wandkalender met pictogramstickers op haar dochter en bestelde de Pictogenda het jaar erna. ‘Een eigen agenda met pictogrammen werkt supergoed voor haar. We zijn geneigd om onze kinderen te overladen met gesproken woorden, terwijl ze hierdoor overprikkeld raken.’

Lees verder

Nieuwe Pictogenda: verbeterd en opgefrist

10 Oktober 2017 - We hebben de Pictogenda persoonlijker gemaakt en aan de hand van jullie tips verbeterd. Ook hebben we het design opgefrist.  

Heb je een abonnement? Dan krijg je de Pictogenda automatisch thuisgestuurd.
Nog geen abonnement? Je kunt de Pictogenda nu bestellen, los of in abonnementvorm. 

Wat kun je van de nieuwe Pictogenda verwachten? 

Lees verder

Ontroerend weerzien met Jan, allereerste ‘Pictogenda-gebruiker’

2 Oktober 2017 - Een bijzondere en ontroerende ontmoeting.

Logopedist en auteur van de Pictogenda Martina Tittse-Linsen overhandigt de eerste Pictogenda 2018 aan haar voormalige cliënt Jan, voor wie ze de Pictogenda ooit heeft bedacht. Via tekeningen begrepen Martina en Jan elkaar tijdens de logopedie beter en de agenda zorgde bij Jan al snel voor tijdsbesef en meer zelfstandigheid. Jan en Martina genieten van hun reünie.

Lees verder